Splošni pogoji uporabe spletne strani

 

1. SPLOŠNE DOLOČBE

 

Ponudnik spletne strani www.europedirect.si je konzorcij gostiteljskih struktur slovenskih Informacijskih točk Europe Direct:

 

Naziv: Zavod PIP

Sedež: Gosposvetska cesta 83, 2000 Maribor

Kontakt: europe.direct@zavodpip.si

Matična številka: 1873474000

Davčna številka: 41966309

Naziv: Društvo gibanje za mladino

Sedež: Trubarjev drevored 4, 9000 Murska Sobota

Kontakt: europedirect@pomurje.eu

Matična številka: 1394690000

Davčna številka: SI 22633324

Naziv: A.L.P. PECA d.o.o.

Sedež: Prežihova ulica 17, 2390 Ravne na Koroškem

Kontakt: europedirect@alppeca.si

Matična številka: 5888719000

Davčna številka: SI 31970346

Naziv: Zavod CMLC

Sedež: Mariborska cesta 2, 3000 Celje

Kontakt: europe.direct@mc-celje.si

Matična številka: 2024675000

Davčna številka: SI 93902662

Naziv: Kulturno izobraževalno društvo PINA

Sedež: Gregorčičeva ulica 6, 6000 Koper

Kontakt: europedirect@pina.si

Matična številka: 1170163000

Davčna številka: 30298938

Naziv: Razvojna agencija Zgornje Gorenjske

Sedež: Spodnji Plavž 24e, 4270 Jesenice

Kontakt: europe.direct@ragor.si

Matična številka: 1540114000

Davčna številka: SI 99442809

Naziv: Razvojni center Novo mesto d.o.o.

Sedež: Ljubljanska cesta 26, 8000 Novo mesto

Kontakt: europe.direct@rc-nm.si

Matična številka: 1227319000

Davčna številka: SI 77074963

 

 

Uporabo spletne strani (brskanje, odpiranje povezav, branje vsebine in podobno) štejemo kot soglasje obiskovalca spletne strani, da se strinja s temi splošnimi pogoji uporabe. V kolikor se kot obiskovalec spletne strani ne strinjate s temi splošnimi pogoji vas prosimo, da spletne strani ne uporabljate.

 

Ponudnik si pridružuje pravico, da te splošne pogoje kadarkoli in brez predhodne najave spremeni, tako da novo različico objavi na spletni strani.

 

Ti splošni pogoji veljajo za celotno spletno stran in vse njene posamezne dele, kot so razdelki, pod-strani ali obrazci, v kolikor za posamezen del izrecno ni določeno drugače.

 

2. VSEBINE NA SPLETNI STRANI

 

Obvestila, prispevki, članki, publikacije, besedila in druge vsebine objavljene na spletni strani (v nadaljevanju: vsebine) so nastale z najboljšim namenom podati obiskovalcem spletne strani (v nadaljevanju: uporabniki) koristne in uporabne vsebine za njihovo delo. Ponudnik skuša po svojih najboljših močeh z vzdrževanjem spletne strani zagotavljati točnost in pravilnost teh informacij in vsebin ter pravilno delovanje obrazcev.

 

Ponudnik na spletni strani objavlja predvsem informacije o Evropski uniji, novice v zvezi z Evropsko unijo ter informacije o dejavnostih in dogodkih Informacijskih točk Europe Direct. Ponudnik na spletni strani objavlja le informacije, ki so v (neposredni ali posredni) povezavi z uporabniki.

 

V primeru, da se na spletni strani objavi informacija, ki je pridobljena iz drugih virov, se ob njej navede vir oziroma se na to opozori s spletno povezavo do vira. 

 

Ponudnik si pridržuje pravico do spreminjanja, dodajanja ali odstranitve vsebin ali obrazcev na spletni strani brez predhodnega opozorila in ne prevzema odgovornosti za kakršne koli posledice takšnih sprememb.

 

Na spletni strani so objavljene tudi povezave, ki kažejo na spletne strani drugih oseb. Na delovanje teh strani in na njihovo vsebino ponudnik ne more vplivati in ne sprejema nikakršne odgovornosti za točnost tam objavljenih informacij in vsebin.

 

Pravila glede omejitve odgovornosti pri uporabi vsebin na spletni strani se nahajajo v točki 3 teh splošnih pogojev.

 

3. IZKLJUČITEV ODGOVORNOSTI PRI UPORABI SPLETNE STRANI

 

Obiskovalci spletne strani uporabljajo spletno stran, njene dele, vsebine in informacije izključno na lastno odgovornost.

 

Ponudnik spletne strani ne prevzema nikakršne odgovornosti v primeru, če se spregleda kakšno pomembno informacijo ali drugo vsebino, objavljeno na svetovnem spletu ali posredovano ponudniku v objavo.

 

Ponudnik ne prevzema nikakršne odgovornosti za točnost in pravilnost, na spletni strani objavljenih informacij in vsebin, ne prevzema odgovornosti zaradi spremembe že objavljenih informacij ali vsebin in ne prevzema odgovornosti za morebitno nastalo škodo, ki bi obiskovalcu spletne strani nastala zaradi uporabe tam objavljenih informacij ali vsebin, vključno s škodo zaradi izgubljenega prihodka ali pričakovanega dobička, izgube ali okrnitve dobrega imena, izgube poslov ali izgube podatkov.

 

4. PIŠKOTKI

 

Spletna stran uporablja tekstovne datoteke (t.i. piškotke), ki jih shrani v naprave, s katerimi uporabniki interneta dostopajo do spletne strani in ki so namenjene prepoznavanju teh naprav. Spletna stran uporablja piškotke z namenom zbiranja podatkov o njeni uporabi za izboljšanje uporabniške izkušnje.

 

Shranjevanje piškotkov je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga ima uporabnik in lahko njihovo shranjevanje omeji ali onemogoči.

 

Že shranjene piškotke lahko nadzirate ali izbrišete preko svojega spletnega brskalnika. V primeru, da boste piškotke izbrisali ali po poteku njihove veljavnosti, vas bo spletna stran ponovno opozorila na njihovo uporabo. Več informacij o nastavitvah piškotkov in o načinu njihovega brisanja v posameznem spletnem brskalniku najdete na sledečih povezavah:

 

Družbena omrežja kot so npr. Facebook, Google+ in Twitter vam bodo morda piškotke nameščala pri obiskovanju spletne strani v kolikor boste takrat istočasno tudi prijavljeni v njihovo storitev. Na te piškotke ponudnik ne more vplivati, saj je njihova uporaba urejeno s pogoji sodelovanja, ki ste jih kot uporabnik teh omrežij sprejeli ob registraciji v ta omrežja.

 

5. VARSTVO OSEBNIH PODATKOV

 

Ponudnik varuje osebne podatke obiskovalcev spletne strani, ki mu jih ti posredujejo, pri njeni uporabi. Osebne podatke se obdeluje izključno za namene za katere so zbrani in ki jih dovoljuje veljavna zakonodaja.

 

Ponudnik ne bo osebnih podatkov, vključno s kontaktnimi informacijami, uporabljal za nobene druge namene ter jih brez izrecnega vnaprejšnjega dovoljenja posameznika, na katerega se osebni podatki nanašajo, posredoval tretjim osebam, razen če bi bil k temu zavezan na podlagi predpisov.

 

Ob obisku spletne strani se nekateri podatki (npr. datum, čas, naslov strani, s katere prihajate) shranijo na strežnik. Ti podatki so anonimni in se uporabljajo zgolj za statistične obdelave.

 

Ponudnik izvaja potrebne organizacijske, tehnične in logično-tehnične postopke in ukrepe, s katerimi varujejo osebni podatke, preprečuje slučajno ali namerno nepooblaščeno uničevanje podatkov, njihovo spremembo ali izgubo ter nepooblaščeno obdelavo.

 

6. PRIJAVA NA E-NOVICE

 

Ponudnik obiskovalcem spletne strani ponuja naročilo na elektronske novice (e-novice).  Pri naročilu na e-novice ponudnik zbira vaš naslov elektronske pošte (e-naslov), ki ga vpišete v spletni obrazec. Ponudnik te podatke obdeluje izključno za namene obveščanja o novicah in dogodkih in jih ne bo posredoval tretjim osebam. Podatki o vaši elektronski pošti se shranjujejo, dokler se od storitve obveščanja po e-pošti ne odjavite, kar lahko storite kadarkoli. Obveščanje po elektronski pošti se ne izvaja preko spletne strani www.europedirect.si.  Z vpisom elektronske pošte v rubriko "prijava na e-novice", se šteje, da soglašate, da ponudnik vaš naslov elektronske pošte uporablja za namene obveščanja, ter da ste seznanjeni s tem, da se lahko iz sistema sporočil kadarkoli izpišete.

 

7. PRIJAVA NA DOGODKE

 

Ponudnik obiskovalcem spletne strani ponuja prijavo na dogoke. Pri tem ponudnik zbira vaš naslov elektronske pošte (e-naslov) in ime ter priimek, ki ga vpišete v spletni obrazec. Ponudnik te podatke obdeluje izključno za namen organizacije dogodka in za obveščanje prijavljenih na dogodek o informacijah, vezanih na dogodek in jih ne bo posredoval tretjim osebam.

 

8. AVTORSKE PRAVICE

 

Vsebine, grafični in drugi elementi na spletni strani so predmet avtorske zaščite ter drugih oblik zaščite intelektualne lastnine, razen tistih, ki so kot avtorsko proste označene v teh splošnih pogojih ali neposredno ob vsebini oz. elementu.

 

Prva in druga fotografija v zaporedju v glavi strani na http://www.europedirect.si/

© European Union , 2015   /  Source: EC - Audiovisual Service   /   Photo: Johanna Leguerre

© European Union , 2015   /  Source: EC - Audiovisual Service   /   Photo: Johanna Leguerre

 

Tretja fotografija v zaporedju v glavi strani na http://www.europedirect.si/

© European Union , 2015   /  Source: EC - Audiovisual Service   /   Photo: Johanna Leguerre,Thomas Dechoux

 

Fotografija EU centra v glavi strani na http://www.europedirect.si/sl/o-nashttp://www.europedirect.si/sl/mreze-evropske-komisije in http://www.europedirect.si/sl/pogosta-vprasanja-faq

© European Union, 2010   /  Source: EC - Audiovisual Service

 

Grafike prioritet Evropske komisije na http://www.europedirect.si/sl

© European Union, 2015   /  Source: EC - Audiovisual Service    

Graphic-artist: Luta Valentina Morciano

 

Fotografija z zastavami na http://www.europedirect.si/sl

© European Union , 2013   /  Source: EC - Audiovisual Service

 

Fotografija gospe v kontaktnem centru na http://www.europedirect.si/sl/o-nas

© European Communities , 2005   /  Source: EC - Audiovisual Service   /   Photo: Jean-Michel Clajot

 

Fotografija v glavi strani na http://www.europedirect.si/sl/mreze/eures:

© European Union , 2012   /  Source: EC - Audiovisual Service   /   Photo: Etienne Ansotte

 

Fotografija v glavi strani na http://www.europedirect.si/sl/mreze/tvoja-evropa-nasveti

© European Union , 2010   /  Source: EC - Audiovisual Service   /   Photo: Georges Boulougouris

 

Fotografija v glavi strani na http://www.europedirect.si/sl/mreze/solvit

© European Communities , 2007   /  Source: EC - Audiovisual Service   /   Photo: Georges Boulougouris

 

Fotografija v glavi strani na http://www.europedirect.si/sl/mreze/evropska-podjetniska-mreza

© European Union , 2014   /  Source: EC - Audiovisual Service   /   Photo: Jean-Michel André

 

Fotografija v glavi strani na http://www.europedirect.si/sl/mreze/evropsko-ogrodje-kvalifikacij

© European Union , 2015   /  Source: EC - Audiovisual Service   /   Photo: Cristof Echard

 

Fotografija v glavi strani na http://www.europedirect.si/sl/mreze/evropski-potrosniski-center

© European Union , 2015   /  Source: EC - Audiovisual Service   /   Photo: Cristof Echard

 

Fotografija v glavi strani na http://www.europedirect.si/sl/mreze/eurodesk

© European Communities , 2002   /  Source: EC - Audiovisual Service   /   Photo: Alain Schroeder

 

Fotografija v glavi strani na http://www.europedirect.si/sl/mreze/europass

© European Union , 2012   /  Source: EC - Audiovisual Service   /   Photo: Jennifer Jacquemart

 

Fotografija v glavi strani na http://www.europedirect.si/sl/vsebina/abc-efsi-ja

© European Union , 2016   /  Source: EC - Audiovisual Service   /   Photo: Mauro Bottaro

 

9. KONTAKTNI PODATKI

 

V kolikor ste odkrili napako, netočnost, neažurnost ali drugo pomanjkljivost na spletni strani nam to prosim sporočite na pip@zavodpip.si. Na isti naslov nam lahko sporočite tudi vaše zahteve za umik vaših osebnih podatkov iz spletne strani.

 

Vsak posameznik lahko od ponudnika zahteva, da umakne na spletni strani objavljene njegove osebne podatke, kar zajema tudi slikovni ali video posnetek, na katerem se posameznik pojavi. Ponudnik bo v tem primeru osebne podatke nemudoma umaknil iz spletne strani, ne odgovarja pa za objavo teh podatkov oz. posnetkov na drugih strežnikih, kjer jih objavijo druge osebe.